Schooltaak: Een winterwandeling

Ik startte bij Knack op 2 januari, in hartje winter dus. Het was toen nog koud buiten en ik droeg verschillende lagen kleding, mijn warme winterjas en een sjaal. Om op het werk te raken moest ik een trein nemen en dan overstappen op een bus. Alleen was mijn trein meestal een paar minuutjes te laat waardoor ik vaak mijn aansluiting miste. Ik kan je verzekeren dat buiten op een bus wachten in putje winter heel koud is.

Een paar weken later kwam het zonnetje tijdens de middagpauze eens piepen. Het was verre van warm buiten, maar dat er eindelijk eens wat meer zonlicht doorkwam deed ons deugd. Dat was de eerste keer dat ik het voorstel hoorde om samen met de collega’s te gaan wandelen. Zo gezegd, zo gedaan. We deden onze sjaals en warme winterjassen aan, en maakten een wandeling rond de blok. Een actieve pauze deed me deugd, het lukte me na die wandeling meestal om productiever te zijn dan ervoor. Het was ook tof om de collega’s in een andere context te zien.

In de weken die volgden gingen we regelmatig samen wandelen. Ik zou elke werkgever aanraden om je werknemers af en toe een actieve pauze te laten nemen, het gaf mijn productiviteit een grote boost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s