Een theedrinker in een koffiewereld

Ambrozijn was de drank van de oude Griekse goden. Het kon de levensduur van een sterveling verlengen of hem zelfs onsterfelijk maken. In de redactiewereld waar ik me de afgelopen jaren in ondergedompeld heb is een ander, bitterder drankje bekroond tot godendrank: het verlengt je concentratievermogen of het helpt je de dag te overleven.

Koffie. De drank waar menig student naar grijpt, vooral in de examenperiodes. De afgelopen weken heb ik ontdekt dat het goedje dezelfde status heeft bij journalisten: men start er de dag mee en men blijft de hele dag drinken. De koffiemachine wordt regelmatig gebruikt, koffie wordt gebrouwen naar de de smaak van de maker. Soms is een nieuwe lading straffer, soms slapper. Je hebt de geliefde koffiemakers van het team, die dat vloeibare zwarte goud perfect kunnen maken voor de meeste aanwezigen. Behalve voor mij.

Ik moet niets hebben van die bron van bitterheid. Een stapel suikerklontjes en een zee van melk kan de smaak niet verzachten. Over smaak en kleuren valt niet te twisten, dus gun ik iedereen hun bonendrank. Zelf verkies ik kruiden in mijn kokend heet water.

Bij de doos gevuld met koffie en koffiefilters heb ik vijf weken geleden een doosje thee geplaatst als persoonlijke bijdrage voor de drank. Het is hier de gewoonte dat collega’s spontaan af en toe zelf koffie of koffiefilters meebrengen omdat, laten we eerlijk zijn, de meesten de koffie uit de automaten niet bijster lekker vinden. Mijn arm klein doosje thee is nog niet op. Ik vermoed dat ik de enige ben die ervan dronk, dus laat ik aan het einde van mijn stage het doosje achter als offer voor de fantastische weken die ik hier beleefd heb. Misschien verschijnt hier ooit een nieuwe stagiaire met een voorliefde voor thee.

Advertenties

Een gedachte over “Een theedrinker in een koffiewereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s