Terug online van weggeweest

Ik heb al lang niets meer gepost, maar hier ben ik weer! Waarom ben ik de afgelopen maanden niet meer uit geweest en waar ben ik de voorbije maanden mee bezig geweest, zul je je misschien afvragen?  Ik was druk bezig met deadlines, (vrijwilligers)werk en studies!

Digitale journalistiek is de toekomst. Als logische opvolging van mijn studies Online Journalistiek bij de AP Hogeschool ben ik gestart met het postgraduaat Digital Content and Journalism, om mijn digitale skills te verbeteren. Ondertussen hebben we al verschillende lessen gehad, van digital storytelling tot SEO tot social video. Voor die laatste les was Mike Pro onze lesgever, waarbij hij onze klas in een van zijn vlogs liet verschijnen.

Verder ben ik ook een aantal maanden jobstudent bij de online redactie van Het Laatste Nieuws geweest, waarbij ik voor de site mee nieuws zocht en schreef, aangezien actualiteit in de breedste zin van het woord mij enorm interesseert. Ik ben op Graspop toevallig een van mijn collega’s van HLN.be tegengekomen, dus heb ik hem geholpen om mensen te interviewen op het festival.

Aangezien ik een metalhead ben, heb ik meteen van Graspop gebruik gemaakt om aan live verslaggeving te doen voor een wedstrijd van VTM Nieuws Academy. Het was een hele toffe ervaring, maar zwaarder dan ik had verwacht. Ik heb minder van het festival zelf kunnen genieten omdat ik overal tegelijkertijd probeerde te zijn, maar ik heb heel toffe momenten meegemaakt. Ik heb bijvoorbeeld zonder het te weten Halve Neuro geïnterviewd die daar als Humojournalist aanwezig was.

Ik heb ook een heuse reddingsoperatie meegemaakt. Een meisje dat ik niet kende en ik hebben ook een verdwaald molletje op het festivalterrein gevonden. We wilden niet dat ze zich per ongeluk zou bezeren, dus hebben we ze gevangen en met behulp van de crew op een veilige plek vrijgelaten.

Verder ben ik nog steeds bezig met vrijwilligerswerk. Ik ben nog steeds een journalist voor het rock- en metalmagazine Grimm Gent.

Ik ben ook blijven plakken bij mijn stageplaats ZiZo-Magazine als vrijwilliger. Daarom zul je op mijn blog minder posts zien voorbijkomen over gender en seksualiteit, omdat ik bij ZiZo al over die onderwerpen mijn ei kwijt kan.

Wie een beeld wil krijgen van mijn producten, kan mijn online portfolio hier terugvinden.

PS: Wil je een beeld van de andere postgraduaatsstudenten Digital Content & Journalism 2017-2018? Volg ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s