Asexual Awareness Week – Wasda?

2000px-asexual_flag-svg
Aseksualiteitsvlag

Asexual Awareness Week is ontstaan uit de nood om meer aandacht te geven aan aseksualiteit. Opgepast: aseksualiteit is geen keuze, zoals bijvoorbeeld abstinentie of onthouding om religieuze redenen. Aseksuele mensen voelen geen of minder seksueel genot of seksuele aantrekking, en kunnen daar niets aan doen. Het is wie ze zijn.

Maar niet elk aseksueel persoon is hetzelfde. Aseksualiteit is een spectrum, dus sommige mensen voelen meer seksuele verlangens dan anderen. Sommige mensen voelen bijvoorbeeld geen enkel seksueel genot – ongeacht de seksuele handeling. Andere mensen kunnen wel van masturbatie genieten, nog anderen voelen enkel seksuele aantrekking tot mensen met wie ze een band hebben, … Er bestaat enorm veel variatie binnen aseksualiteit, en niet elke aseksueel persoon is hetzelfde.

Ook al voelen aseksuelen geen seksueel genot, toch zijn velen nog steeds in staat seks te bedrijven met een partner. Of ze het al dan niet doen is een eigen keuze. Sommige mensen hebben seksueel contact met hun partner omdat ze bijvoorbeeld van het genot van hun partner genieten.

Iemand die aseksueel is, is niet per se aromantisch. Veel aseksuelen voelen nog steeds romantische gevoelens tegenover anderen, en willen liefdevolle relaties.

Om deze te weinig belichte (a)seksualiteit te belichten, schreef ik een artikel dat gepubliceerd werd door Knack!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s